Terug

€ 5 KORTING ACTIECODE = GRAS2024 ( > € 135,00 bij min. besteding van 135,-)

Gazon onderhoud

Gazon onderhoud

Is een groen en gezond gazon jouw doel? Lees dan hier alles over gazon onderhoud. Al in het vroege voorjaar kan er gestart worden met bekalken, verticuteren, doorzaaien en bemesten. In de volgende 5 stappen voor gazon onderhoud, leggen wij stap voor stap uit hoe jij aan het onderhoud van jouw gazon kan beginnen.

Gazon onderhoud

Wil jij je gazon onderhoud goed uitvoeren? Start dan met bekalken, bemesten en maai regelmatig jouw gazon. Wij geven tips voor het juiste gazon onderhoud.

Starten met gazon onderhoud

Is een groen en gezond gazon jouw doel? Lees dan hier alles over gazon onderhoud. Al in het vroege voorjaar kan er gestart worden met bekalken, verticuteren, doorzaaien en bemesten. In de volgende 5 stappen voor gazon onderhoud, leggen wij stap voor stap uit hoe jij aan het onderhoud van jouw gazon kan beginnen.

Stap 1 voor gazon onderhoud: Bekalken

Bekalken is 1 van de belangrijkste stappen voor onderhoud van het gazon. Bekalken zorgt ervoor dat de bodem de juiste zuurtegraad heeft, waardoor het gras de benodigde voedingsstoffen kan opnemen.

Wil jij starten met stap 1 voor gazon onderhoud, bekijk dan hier al onze kalk producten.

Stap 2 voor gazon onderhoud: Verticuteren

Verticuteren is het verwijderen van mos en/of vilt in jouw gazon. Hierbij kun je gebruik maken van een verticuteerhark of verticuteermachine. Bevat jouw gazon geen mos en/of vilt dan kun jij deze stap voor gazon onderhoud over slaan.

Stap 3 voor gazon onderhoud: Doorzaaien

Na het verticuteren is het tijd om de ontstane kale plekken te herstellen met graszaad. Dit noemen wij doorzaaien.

Bekijk hier de producten die jij kunt gebruiken voor deze stap van gazon onderhoud.

Stap 4 voor gazon onderhoud: Bemesten

Naast bekalken is ook bemesten van groot belang voor een goede ontwikkeling van jouw gazon. Jouw gazon heeft de juiste voedingsstoffen nodig om te kunnen groeien.

Kies op de volgende pagina de gazon meststof die past jouw gazon. 

Stap 5 voor gazon onderhoud: Grasmaaien

Na alle stappen die jij hebt genomen voor het onderhoud van jouw gazon. Is het nu tijd om regelmatig gras te maaien. Tip: Zorg ervoor dat de messen van jouw grasmaaier scherp zijn en de juiste maaihoogte is ingesteld.

 

Welke producten heb ik nodig voor het onderhoud van mijn gazon? 

In de bovenstaande tekst vind je per stap de producten die je nodig hebt voor het onderhoud van het gazon. Toch geven wij hier graag nog een samenvatting, in de vorm van een boodschappenlijstje geschikt voor gazon onderhoud. 
 

Boodschappenlijst voor gazon onderhoud

 • Gazon kalk
  Wij adviseren hier onze eigen Humistart kalk. Dit is een snelle kalk, die gemakkelijk te strooien is over het gazon. De Humistart Kalk bevat MgO wat tijdens gazon onderhoud zorgt voor een mooie groene kleur.
   
 • Graszaad voor het doorzaaien van het gazon
  Heb jij kale plekken in het gazon? Dan is het ook belangrijk om deze opnieuw in te zaaien. Deze vorm van gazon onderhoud, noemen wij: doorzaaien. 
   
 • Voorjaarsmest
  Maart is de maand om te starten met een voorjaarsbemesting. Een voorjaarsbemesting is de belangrijkste stap van gazon onderhoud. Na de winter kan het gazon wel een boost gebruiken. 
   
 • Bemesting voor het gazon in de zomer
  Ga jij in de zomer aan de slag met een bemesting, zorg er dan voor dat dit plaats vind vlak voor een grote regenbui. Of besproei het gazon na afloop. Zo voorkom je verbranding in het gazon. 
   
 • Najaarsmest
  De najaarsbemesting is van belang om de conditie van het gazon goed te houden. Zo gaat het gazon goed de meest zware maanden van het jaar in en hoef je het nieuwe jaar minder energie in gazon onderhoud te steken. Sla het bemesten van het gazon in het najaar dan ook niet over.
Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

  Hide compare box
  / - Reviews @
  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »