Terug

€ 5 KORTING ACTIECODE = GRAS2024 ( > € 135,00 bij min. besteding van 135,-)

Klantenservice van GraszaadXL

Wij zijn Gertjan en Dilande van Graszaadxl.nl en wij wonen in Donkerbroek (Friesland). In 2015 zijn wij met Gazonbemesting.nl begonnen en in 2020 kwam daar Graszaadxl.nl bij. Dit is een webshop met professionele producten voor de particuliere en professionele gazons en tuinen. Voor het gazon in de achtertuin en advies op maat voor de hovenier die wel een extra advies kan gebruiken.

Ook voor de “probleemtuin” is er altijd een oplossing te vinden, hier willen we graag in adviseren en komen als nodig langs om de tuin te bekijken. Van foto’s, die wij regelmatig van klanten ontvangen via Whats-app of email, weten wij veelal het probleem te signaleren en kunnen wij een juiste oplossing bieden. 
Mochten er vragen zijn of wilt u advies voor uw eigen tuin of misschien wel voor het sportveld van uw eigen sport of voetbalclub? Bellen, appen of mailen mag altijd.

Klantenservice is voor ons bereikbaar zijn, dit kan via bellen of whatsapp op 0516-231001, stuur ons een  email of chat met ons via de website. 
Gaat de vraag over advies van je eigen gazon of wil je meer informatie over onze producten, laat het ons weten. Ook horen we het graag als er iets mis is gegaan, dat kan natuurlijk gebeuren. We zullen altijd zoeken naar een passende oplossing.  

Regelmatig krijgen wij complimenten via telefoon, whatsapp of email met fotos of filmpjes van mooie resultaten van groene gazons. Heel leuk vinden wij het om review te ontvangen, dit kan via review schrijven voor Graszaadxl

Neem contact op

* Verplichte velden

Veelgestelde vragen


1. Droogte plekken in het gazon, nu al?

1.1 Droogte plekken in mijn gazon, het is mei, kan dat wel?

Ja zeker, droogte plekken in het gazon kunnen ook in mei in het gazon zichtbaar worden. Het is een regenachtig voorjaar geweest, lang natte bodem. En toch is het al langere tijd droog. De wortel raakt een soort van verwend, het hoeft geen moeite te doen om aan water te komen. Nu in de drogere tijden wel, zo raakt de grasplant verdroogt.

Ook in de professionele graswereld is het balans zoeken met de weersomstandigheden. Nu full-time sproeien is natuurlijk geen optie. Veelal wordt hier een bodemvocht regelaar voor gebruikt. Zo houden de greenkeepers de greens op een golfbaan groen en de groundsmans de stadionvelden voor de Eredivisie of Champions League. 

Gazonbemesting Wetting Agent, de stabilisator van de water huishouding in de bodem > Tijdens natte regen periode stimuleert het de waterdoorlaatbaarheid en tijdens droge zomerse tijden houdt het water vast ter beschikking van de grasplant of voor de beplanting in de borders. Het beschermt en stimuleert tot wel 30 dagen en is natuurlijk biologisch afbreekbaar. Via de webshop zijn er verschillende verpakking verkrijgbaar voor elke tuin en m2 oppervlakte.

 

2. Wat kan ik doen tegen schimmel in het gazon?

2.1 Rooddraad schimmel in het gazon, wat kan ik er aan doen?

Gras na winter snel weer mooi met Gazonbemesting emmers

Donkerbroek- Is het voorjaar voor veel mensen een logisch moment om het gazon aan te pakken, door nu al in het najaar aan de slag te gaan, kun je straks veel beter en sneller resultaat boeken. ,,Juist nu is onderhoud van groot belang”, benadrukt Gertjan Hilarius van Gazonbemesting.nl. ,,Dan komt je gras vitaal de winter door.”

De ‘r’ zit weer in de maand. Niet alleen mensen kunnen dan wel wat extra vitamines gebruiken, dat geldt ook voor het gras. ,,Als je in het voorjaar je gazon op orde wilt hebben, moet je nu in actie komen.” Een eerste stap is najaarsbemesting,. Hiervoor heeft het bedrijf uit Donkerbroek een geheel eigen bemestingslijn ontwikkeld. ,,De hogere concentratie kalium in deze najaarsbemesting zorgt voor extra bescherming van de wortels. In de voorjaarsbemesting zit juist meer stikstof en fosfor om het gras goed te laten groeien’, legt de grasspecialist uit.

Doordat het gras door de najaarsbemesting goed wordt beschermd, krijgt mos veel minder kans. ,,Daarom is het ook slim om eventuele kale plekken in het gras nu direct op te vullen met Barenbrug graszaad Herstel SOS. Dan groeit het voor de winter nog even dicht en voorkom je straks mosgroei op deze plekken. Daarnaast zou ik adviseren om in november/begin december te starten met Humistart Kalk. Een echte bodemverbeteraar met eveneens een werking tegen mos.”

Is er op dit moment sprake van een rode/bruine gloed in je gazon, voorbeeld van rooddraadschimmel op de foto, dan is de kans groot dat er sprake is van rooddraadschimmel. ,,Dit jaar een veelgehoord probleem”, zegt Dilande Hilarius die samen met haar man Gazonbemesting.nl runt. ,,Er is dit jaar veel regen gevallen. Er spoelt dan automatisch veel voeding weg uit het gras, waardoor rooddraadschimmel een kans krijgt.” Ook hier is met najaarsbemesting gelukkig eenvoudig iets aan te doen. De benodigde producten zijn eenvoudig via de webshop www.gazonbemesting.nl te bestellen. Iedereen kan telefonisch, via de app of e-mail persoonlijk en deskundig advies krijgen. Indien nodig komt Gertjan hoogstpersoonlijk langs.

Bestellingen worden veelal afgeleverd via de eigen bezorgservice van het bedrijf. ,,Dit loopt ontzettend goed. We kunnen dan ook nog wel wat extra chauffeurs gebruiken”, aldus Dilande. ,,Ben je flexibel en vind je het leuk om af en toe een rit te maken, neem dan gewoon even contact met ons op.”

3. Waarom kiemt het graszaad niet of zo laat?

3.1 Kiemt het graszaad niet of zo laat door het koude voorjaar?

Momenteel krijgen we veel vragen over kieming van graszaad. De afgelopen dagen waren de nachten vrij koud waardoor kiemen van graszaad op zich laat wachten. 

Nu het de komende dagen warmer wordt zal er kieming van gras wel gaan komen. Let daarbij wel op dat jong gras wel vocht moet hebben.

Met droge dagen en harde wind kan jong gras snel verdrogen waardoor het jonge plantje afsterft. Hou de vochtigheid van bodem goed in de gaten, en sproei bij droge dagen +- de grond ongeveer 1 cm nat!

4. Mos in het gazon, wat nu?

4.1 Mos in het gazon, wat nu?

Mos en gazon, tegenpolen van elkaar.

De grasplant van het gazon en het mos zijn tegenpolen van elkaar. Waar gras onder ideale omstandigheden kan groeien, zal geen plaats zijn voor mos. IJzer (Fe) maakt het gras ijzersterk.

Waar gras onder ideale omstandigheden kan groeien, zal geen plaats zijn voor mos. Omgekeerd ook, waar de omstandigheden en factoren niet optimaal zijn voor gras, zal mos de kans grijpen. 

De omstandigheden en factoren zullen kritisch bekeken moeten worden om een juiste plan van aanpak te maken tegen mosvorming. Denk daarbij aan de grondsoort van de bodem, een schaduwrijke plek is niet bevorderlijk voor gazon en de juiste voedingswaarden voor de grasplant van het gazon. 
Black en Green indirecte werking tegen mos is een goed product om beide aan te pakken, het versterkt de grasplant en het ijzer is waar het mos niet goed tegen kan. Daarnaast zal er misschien wel gesnoeid moeten worden in borders om het gazon voor meer licht en lucht voor het gras. En een goede Vele soorten gazonbemesting voor het gazon zal voor een boost zorgen. Vergeet niet de kale plekken door te zaaien met SoS snel kiemend graszaad , waar niets is zal niet zomaar gras groeien, mos wel.
Meten is weten, wat is de PH-waarde van de bodem? Met een PH waarde bodemtest  krijgt u een goede indicatie voor een kalkgift. De kalk en bodemverbeteraar is afhankelijk van de zuurgraad van de bodem en de bodemgesteldheid.

Wilt u een op maat gemaakte Plan van Aanpak voor uw eigen gazon? Bel ons 0516-231001 of stuur een mailtje naar [email protected]

5. Verwijder de bladeren van het gazon in de herfst

5.1 Wanneer en hoe verwijderen de bladeren van het gazon in de herfst?

Er zijn verschillende manieren, welke voor jou het beste is lees je hier.

Als de eerste nachtvorsten zich aandoen, zullen de bladeren van de bomen vallen. Ook het gazon ligt dan bezaait met blad van bomen en struiken. Onder de dikke laag bladeren zal het grasplantje verstikt raken en geel worden van kleur, dit kun je voorkomen en het gazon sterker de winter periode in laten gaan door het blad weldegelijk te verwijderen van het gazon.

Voor de vogels, egels en andere dieren is het fijn om beschutting te vinden in de bladeren, stop de bladeren in de border of tussen de beplanting voor bescherming voor de planten en dieren, verwijder de bladeren in het voorjaar definitief na het winterse weer.

1. De gazon hark is uitermate geschikt als je een wat kleinere tuin hebt of als je lokaal wat blad moet verwijderen.

2. Een bladblazer is een snelle manier om blad te verwijderen in een grotere tuin. Door het blad in borders en onder struiken te blazen krijgen ze een tweede functie. Ze vormen een isolerende laag waar de vaste planten en dieren baat bij hebben deze winter!

3. Een grasmaaier heeft een sterke zuigkracht en versnippert het blad, het is wel belangrijk om te maaien met de opvang bak zodat het versnipperde blad niet op het gazon achterblijft.

Tip: juist in het najaar kun je je gazon extra goed verzorgen.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    / - Reviews @
    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »