Terug

€ 5 KORTING ACTIECODE = GRAS2024 ( > € 135,00 bij min. besteding van 135,-)

Gazon Tips voor September

Gazon Tips voor September

September is een mooie maand om je gazon groen en dicht de winter in te laten gaan.
Na een nat voorjaar met daarop volgend de droogte en vervolgens natte zomer heeft gazon veel te voorduren gehad.
De vakantie zijn voor bij en meeste mensen ruimen hun zwembad op van gazon alle reden om je gazon nog te herstellen voor de winter.
Als een gazon dicht de winter in gaat, voorkom je dat mos en straatgras in het gazon groeit. Het strooien van de najaarbemesting zorgt voor afharding van de gras wortel en de vitamine voor in het voorjaar.

Wat kun je deze maand doen?

Verticuteren en door zaaien  

September is mooie maand om het gazon te verticuteren. Doe dit niet te diep, tussen 1.5 en 2 cm is prima.
Doorzaaien met juiste graszaad mengsel zoals voor droge gronden, schaduw zijden en gazon wat wordt gebruikt als speelgazon door kinderen, voor elk type is een juist gras mengsel mocht u vragen over juiste mengsel neem dat contact met ons op.

Herstellen van gazon

Veel mensen hebben in de zomer een zwembad op gazon gehad, nu grote gele kale plek. Deze plek kun je beste herstellen door het dieper te verticuteren.
Daarna de grond los harken, vlak maken en inzaaien met Barenbrug SOS Herstel.

Na 10 dagen de plek bemesten met gazonbemesting zomer meststof, dit is voor herstel de juiste NPK. Even een extra BOOST voor het groene gras.

Bemesten najaar

Het gazon bemesten in najaar zorgt voor afharding van de gras wortels en de vitamine in het voorjaar.
September is de maand najaar meststof gestrooid kan worden. Deze bemesting zorgt dat het gazon wordt afgehard en dat bescherming biedt tijdens de winter.
Veel mensen strooien de najaar meststoffen niet, omdat ze denken dat ze dan nog lang moeten door maaien. Echter is dit niet geval, de formule 7-0-21 remt de groei en zorgt voor mooie diepe kleur groen en de 21% kali zorgt voor afharden van de gras wortel. Kali beschermt gazon en maakt het sterk!

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    / - Reviews @
    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »