Terug

€ 5 KORTING ACTIECODE = GRAS2024 ( > € 135,00 bij min. besteding van 135,-)

Gazononderhoud nu de 'r' in de maand zit!

Gazononderhoud nu de 'r' in de maand zit!

FOTO @fototekst #BeleefOoststellingwerf
Met de herfst in volle gang en de winter die snel nadert, is het tijd om aan de slag te gaan! Wij helpen je graag om je goed voor te bereiden op de koude maanden die komen gaan. In deze nieuwsbrief geven wij uitgebreide producttips rond het winterklaar maken van jouw gazon.

Hartelijke groeten, Gertjan & Dilande, Graszaadxl.nl

Gazononderhoud nu de 'r' in de maand zit!  

Bemesten met najaarsmest

Begin nu met bemesten, zodat je jouw gazon alvast de benodigde voedingsstoffen geeft voor het voorjaar. Najaarsmest zorgt niet voor de groei van het gras, maar verhardt het juist. Dit komt door de hoge kaliumwaarde van de najaarsmest.

De ijzer- en magnesiuminhoud van deze meststof zorgen voor een mooie kleur gedurende de winter.

BESTEL NAJAARMEST

Bekalken in het najaar                                                               

Bekalken kan uitstekend in het najaar! De maanden november en december zijn hiervoor bij uitstek geschikt.

Wil je weten welke kalk geschikt is voor jouw gazon? Begin dan met een bodemtest, dit kan heel gemakkelijk met een pH-meter. Er zijn verschillende soorten kalk, zoals de 'standaard' kalk die de pH van jouw bodem verhoogt of verlaagt. Er is ook kalkmeststof, die de nuttige stoffen in de bodem omzet.

Als je het gazon maait met een robotmaaier of het gemaaide gras mulcht, is het aan te raden om kalk te strooien. Kalk zorgt ervoor dat de mulchlaag dun blijft en de voedingsstoffen die erin zitten, worden omgezet naar bruikbare voeding voor de plant. Onze producten Humibooster en Humistart zijn hiervoor uitermate geschikt. Deze kalkmeststoffen werken ook direct.

KALK BESTELLEN IN DE WEBSHOP

Producttips in deze nieuwsbrief:

       Najaarsmest                Black en Green               Humistart Kalk

 

    PH-Bodemtest                 SOS graszaad

 

NAAR DE WEBSHOP

Kale plekken in het gazon

Heb je nog kale plekken in jouw gazon? Dan kun je deze nu nog bijzaaien met SOS Graszaad. Dit voorkomt dat je onkruid krijgt of mosvorming. Als je last hebt van veel mosvorming, kun je ons product Black & Green gebruiken. Dit remt mosvorming af en maakt bestaand mos zwart, zodat het afsterft.

SOS GRASZAAD KOPEN

   VOOR DE LAATSTE KEER GRASMAAIEN?

Zolang het niet vriest, kun je je gras nog maaien. Houd een lengte van ongeveer 3-5 centimeter aan voor de winter.

   OPRUIMEN VAN DE BLADEREN

Nu de bladeren van de bomen vallen, is het verstandig om deze eerst op te ruimen voordat je gaat maaien. Maai bladeren nooit stuk, dit kan namelijk storingen in de humuslaag van het gazon veroorzaken.

   PADDENSTOELEN IN HET GAZON

Als je je gazon mulcht, loop je het risico dat er paddenstoelen in je gazon groeien. Dit is niet erg! Bij de eerste vorst zullen ze weer verdwijnen. Paddenstoelen in het gazon ontstaan door onschadelijke schimmels in de bodem.

FOTO @fototekst #BeleefOoststellingwerf

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    / - Reviews @
    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »