Terug

€ 5 KORTING ACTIECODE = GRAS2024 ( > € 135,00 bij min. besteding van 135,-)

Herstel nu jouw slechte gazon! Hier 5 tips

Herstel nu jouw slechte gazon! Hier 5 tips

Herstel nu jouw slechte gazon!

Afgelopen zomer kreeg heel Nederland te maken met extreme droogte. Dit in samenhang met aantasting door emelten en/of engerlingen kan ervoor zorgen dat jouw gazon niet meer vitaal is en er veel kale plekken zijn ontstaan. Belangrijk is om op tijd aan de herstelwerkzaamheden te beginnen. In de kale plekken komt vaak mos of onkruid op.

Wij geven 5 tips voor het herstellen van jouw gazon!

 1. Start met verticuteren van de kale plekken, dit kan met een verticuteermachine of met een verticuteerhark.
 2. Haal losliggend en dood gras van de kale plekken.
 3. Strooi de kale plekken of het slechte gazon in met Barenbrug SOS snel kiemend graszaad, het sterkste grassoort in ons assortiment. Dit wordt ook wel doorzaaien of overzaaien genoemd.
 4. Start met een najaarsbemesting. De magnesium en hoge kali in de meststof zorgen ervoor dat de grasplant de kans krijgt om af te harden. Ook zorgt het voor een sterke wortelontwikkeling. Zo gaat jouw gazon sterker de winter in.
 5. Strooi in het voorjaar, de gazonbemesting voorjaar 16-4-8 Dit mooie product bevat een speciale formule van stikstof, wat zorgt voor snel herstel en een mooie groen kleur van het gazon.

Tip! Geef indien het droog weer is voldoende water. Jonge grasplanten kunnen snel verbranden of uitdrogen, ook in het najaar.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

  Hide compare box
  / - Reviews @
  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »