Terug

€ 5 KORTING ACTIECODE = GRAS2024 ( > € 135,00 bij min. besteding van 135,-)

Hierbij gazon tips voor de maand November

Hierbij gazon tips voor de maand November

November is aangebroken, wat kun je nu nog aan je gazon doen.

De najaarmest kan deze maand nog gestrooid worden, dit zijn de vitaminen voor de graspant in de winter, maar ook de BOOST en gezonde start van voorjaar.
Wil je alvast start klaar zijn voor nieuwe seizoen? Koop dan onze handig bemesting set < Alles in 1 Gazonbemesting > Hier zit al gelijk de start voor het nieuwe seizoen in, met kalk en voorjaarmeststoffen. En ook de zomer en najaarbemesting. In 1 keer klaar voor het hele jaar.

Eind november beginnen de kalk maanden

Kalk kun je de hele winter strooien, vorstvrij.

Het strooien van Kalk kun je doen om je ph-waarden te sturen, bijvoorbeeld bij een te zure grond, te herkennen aan mos in het gazon.
Wil je de pH-waarde bij sturen, gebruik dan onze HumiStart kalk. Deze professionele kalk zorgt niet alleen voor de balans in de bodem, ook voor de mooie kleur groen op je gazon in de winter.

In onze shop zijn ook ph meters te bestellen.

Is de pH-waarde goed, maar maai je met robot - automower of much je het gras? Dan heb je kalk nodig om organische stof ( resten van maaisel ) om te zetten na voeding voor de grasplant. Dit doe je door strooien van onze HumiBooster kalk meststof. Dit uniek product zorgt dat alle organische materiaal in bodem worden benut door de grasplant.

Kale plekken in gazon

Heb je nog kale plekken in gazon kun je deze herstellen met onze SOS Graszaad.
Dit graszaad kiemt al bij een lage bodemtempratuur van 5 graden. Door kale plekken bij te zaaien voorkom je in de winter dat hier onkruid komt en mos ontwikkeld. De eerste klap is een daalder waard, waar gras groeit met de juiste ph-waarde, is geen ruimte voor mos of onkruid.

Mos

Heb je al mos in het gazon? Mos groeit in de winter sneller dan gazon nu de dagen en daglicht korter worden en er meer regen valt, zal mos vorming toenemen. Een gazon in schaduw heeft daar vaak meer last van. Wil je mos voorkomen strooi dan deze maanden naast de kalk ook Black & Green. Dit product heeft indirecte werking op mos en voorkomt mos! Je kunt dit preventief strooien. Voor een mooi mos vrij  en sterk gras en groen gazon.

Let op strooi dit niet als er nacht vorst opkomst is.  

Maaien

Maaien kan zolang er geen vorst is. Maai je gazon niet te kort, zo krijgt mos minder kans. Zorg voor het  maaien dat blad en bladeren van het gazon is en maai dit niet stuk. Bladsnippers verstikken het grasplantje en verzuurd de grond, ideaal voor mos en onkruid. 

Nu alles vast in huis om start klaar voor het nieuwe seizoen, Alles in 1 gazonbemesting met Kalk

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    / - Reviews @
    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »