Terug

€ 5 KORTING ACTIECODE = GRAS2024 ( > € 135,00 bij min. besteding van 135,-)

Klaver in gazon

Klaver in gazon

Klaver ontstaat wanneer te weinig voedingstoffen in gazon aanwezig zijn in de bodem of beschikbaar zijn voor de grasplant. Er komt dan onvoldoende stikstof vrij voor de plant. Vaak komt dit voor op arme zand gronden. Klaver bint de stikstof vast en zorgt dat de grasplant deze niet krijgt.
Klaver kan ook uitstekend tegen droogte en overleef de winter. Als er eenmaal een klein plukje klaver groeit, kan deze snel vermeerderen door het gazon.

Veel voorkomende probleem klaver in gazon

Klaver ontstaat wanneer te weinig voedingstoffen in gazon aanwezig zijn in de bodem of beschikbaar zijn voor de grasplant. Er komt dan onvoldoende stikstof vrij voor de plant. Vaak komt dit voor op arme zand gronden.  Klaver bint de stikstof vast en zorgt dat de grasplant deze niet krijgt.
Klaver kan ook uitstekend tegen droogte en overleef de winter. Als er eenmaal een klein plukje klaver groeit, kan deze snel vermeerderen door het gazon.

Klaver uit het gazon verwijderen

Je wilt de klaver uit je gazon verwijderen. Maar hoe doe je dit? Klaver met de hand verwijderen is een optie, maar ook een zeer tijdrovende klus. Wil je van de klaver af, dan is het van groot belang dat je niet alleen de klaver zelf maar ook de wortels goed verwijdert. Dit kun je doen door je gazon te verticuteren. Ga met een (blad)hark of verticuteermachine over de plek met klaver zodat de wortels zichtbaar worden en verwijder alle wortels uit de grond. Klaver is een hardnekkig en sterke plant.

Tip 1
Zoals aangegeven is klaver een stikstof gebrek in de bodem. Het gazon 4 keer bemesten per seizoen, alles in 1 Gazonbemesting, zorgt er voor dat de grasplant de voeding kan opnemen uit de bodem. Het is van groot belang dat bodem in balans is en de voedingswaarden op peil zijn. 
Tip 2
Door regelmatig u gazon te maaien wordt het gras sterker, door stoeling van de plant. Zon en zuurstof bereiken dan ook de grond beter, dit bevordert de waterdoorlaatbaarheid .
Tip 3
Door te verticuteren snijd je klaver en ander onkruid (zoals mos) weg en geef je gras weer de kans om lucht te krijgen. Er ontstaat weer lucht in toplaag waardoor het gras beter kan groeien en je het gazon weer gezond maakt.
Tip 4
Na het verticuteren zul je zien dat er kale plekken in het gazon zijn ontstaan. Op die kale plekken heeft de meeste klaver of ongewenst gras soorten gestaan, de weerstand van het gras is daar lager. Zaai hier zo snel mogelijk nieuw graszaad in, dan geef je onkruid op deze plekken geen kans om te groeien.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    / - Reviews @
    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »