Terug

€ 5 KORTING ACTIECODE = GRAS2024 ( > € 135,00 bij min. besteding van 135,-)

Last van MOS in het gazon, met resultaat foto's

Last van MOS in het gazon, met resultaat foto's

In het weekend doen veel mensen een rondje door het gazonnetje En is dan de conclusie dat er wel erg veel mos in jouw gazon zit? Toevallig is dit een van de meest gestelde vragen aan ons team. Wat kan ik doen aan mos in het gazon?
De grasplant van het gazon en het mos zijn tegenpolen van elkaar. Waar gras onder ideale omstandigheden kan groeien, zal geen plaats zijn voor mos. IJzer (Fe) maakt het gras ijzersterk. Omgekeerd ook, waar de omstandigheden en factoren niet optimaal zijn voor gras, zal mos de kans grijpen.

Gazonbemesting Black & Green is een goed product om beide aan te pakken, het versterkt de grasplant en het ijzer is waar het mos niet goed tegen kan. Last van mos in het gazon? Gebruik dan onze Black & Green ijzer met indirecte werking tegen mos. Waar de omstandigheden en factoren niet optimaal zijn voor gras, zal mos de kans grijpen. Pak dit probleem aan met Black & Green!

Op de laatste foto's zie je het resultaat van een behandeling met Black & Green, het mos kleurt bruin tot zwart en het jonge gras krijgt een boost voor groei en kleur. Verkrijgbaar in verschillende verpakkingsformaten, kijk naar de m2 van het gazon.

De omstandigheden en factoren zullen kritisch bekeken moeten worden om een juiste plan van aanpak te maken tegen mosvorming. Denk daarbij aan de grondsoort van de bodem, een schaduwrijke plek is niet bevordelijk voor gazon en de juiste voedingswaarden voor de grasplant van het gazon. 
Gazonbemesting Black & Green is een goed product om beide aan te pakken, het versterkt de grasplant en het ijzer is waar het mos niet goed tegen kan. Daarnaast zal er misschien wel gesnoeid moeten worden in borders om het gazon voor meer licht en lucht voor het gras. En een goede bemesting voor het gazon zal voor een boost zorgen. Vergeet niet de kale plekken door te zaaien met graszaad, waar niets is zal niet zomaar gras groeien, mos wel.
Meten is weten, wat is de PH-waarde van de bodem? Met een PH test krijgt u een goede indicatie voor een kalkgift. De kalkgift is afhankelijk van de zuurgraad van de bodem en de bodemgesteldheid.

Verticuteren? Lees hier de volgende tip:

Het voorjaarszonnetje breekt eindelijk door! Dit is het moment om jouw gazon aan te pakken. Start allereerst met het strooien van onze speciale Black & Green bemesting en ga twee weken daarna het gras verticuteren. Onze grasspecialist Gert Jan (ook wel grasjan) vertelt je er mee over in dit filmpje!

Blijf ons volgen en doe het duimpje omhoog op youtube https://www.youtube.com/@gazonbemesting

Webshop link naar Black & Green

Wilt u een op maat gemaakte Plan van Aanpak voor uw eigen gazon?
Whatsapp of Bel ons via 0516-231001 of stuur een mailtje naar [email protected]

Mos wordt bruin en verdwijnt Werking van Black en Green, mos wordt bruin en verdwijnt

Nieuw gras heeft kans tegen mos Vergeet niet graszaad strooien, anders heeft mos opnieuw de kans

 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    / - Reviews @
    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »