Terug

€ 5 KORTING ACTIECODE = GRAS2024 ( > € 135,00 bij min. besteding van 135,-)

NPK is dit echt van belang per seizoen?

NPK is dit echt van belang per seizoen?

Is NPK nu echt belangrijk om een goede keuze te maken? Ja zeker, de juiste NPK per seizoen is bepalend voor de gesteldheid van het gazon. Een gezond en vitaal groen gazon heeft op het juiste moment de goede bodemverbeteraar en bemesting gekregen.

Wat is N-P-K

NPK geeft de waarde aan van de hoeveelheid Stikstof, Fosfor en Kalium, ook wel Kali genoemd, er procentueel in de bemesting zitten.

Voor gras zijn deze drie getallen essentieel. Voor dat je de juiste NPK toepast is belangrijk te weten welke waarde je huidig gazon heeft. Dit kan je doen doormiddel van een bodemonderzoek. Met deze uitslag kun je het gazon de juiste hoeveelheid NPK geven waar de grasplant tekorten aan heeft.

Betekenis van NPK

  • N staat voor stikstof. Stikstof is nodig voor de groei van een plant. ( voorjaar )
  • P staat voor fosfor. Fosfor helpt de grasplant  bij aanmaken van wortels
  • K staat voor Kalium. Kalium helpt de met het verplaatsen van wortels en voeding in je plant.(najaar)

 

Uitleg van NPK in meststoffen

Laten we eens kijken naar de waarde in gazonbemesting voorjaar. De waarde hier van is 16-4-8

Dit betekent dat dit product  16% stikstof ( N) 4% fosfor (P) en 8 % kalium ( K) bevat.

Een gazon/ grasplant heeft niet hele jaar de zelfde hoeveelheid NPK nodig het voorjaar zal de plant meer stikstof nodig hebben dan in najaar. Daarom is van belang om 4 keer je gazon te bemesten met de juiste voeding 16-4-8 voor het voorjaar een groei-boost,  10-0-15 voor de zomer een stabiele groei en 7-0-21 voor het najaar, afharding van de grasplant en goede vorming van de wortel.

Hogere K van Kalium is ook zeer geschikt voor knol groenten zoals bijvoorbeeld uien, pastinaak, knolvenkel, aardappelen, wortelen, bieten en de vruchtdragende gewassen zoals tomaten, courgettes, de bessenstruiken en fruitbomen. Horti K 7-6-14 Marathon

Maar vergeet de bloembollen niet, zonder de juiste voeding, in dit geval een hogere K van Kalium zorgt ervoor dat de bloembol genoeg voeding heeft om de knol te laten groeien en dit betekend het volgende jaar mooi bloeien.  Voor de bloembollen hebben we een speciaal geselecteerde NPK met een hoge Kalium van 28 %. Voor de tulpen tulp, narcissen narcis, crocus, sneeuwklokje, hyacint hyacinthus, allium, chionodoxa, ixia en nog veel meer bloembollen. Vraag naar de producten voor bloembollen per email, chat, whatsapp of email.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    / - Reviews @
    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »