Terug

€ 5 KORTING ACTIECODE = GRAS2024 ( > € 135,00 bij min. besteding van 135,-)

Plaagdieren, zoals engerlingen en emelten

Plaagdieren, zoals engerlingen en emelten

Nu de zon de grond weer opwarmt komende de plaagdieren in gazon ook weer genieten van de voorjaarszon, dit geeft de nodige gazon problemen. Zoals los liggende graszode, dode ronde plekken in gazon en de vraat en wroet schade van de vogels dassen zwijnen. Voor deze dieren zijn de plaag dieren zoals de engerling en de emelt een lekkernij, een echte snack.

Wat kun je doen! En hoe kun je engerlingen en emelten voorkomen?
 
Deze klus begint met monitoren van het dier in het gazon of in de bodem. Wie de eitjes legt in het gazon is bijvoorbeeld de Mei en Juni kever. 
Deze kevers komen zodra grond lekker warm is, rond 13/17 graden, de naam zegt het al, ongeveer in mei.
 
Deze kever legt de eitjes in de bodem van je gazon of border. Mocht je deze kevers spotten in je gazon tijdens grasmaaien of als aan genieten bent van je gazon. Tip van Grasjan > Noteer dan de datum van de vlucht. Op dit moment ligt eitje van mei juni kever in de grond. 6 week later komt uit dit eitje de engerling. Deze engerling tast de wortel aan van je gras planten of je andere planten in gazon of border. Je gras wordt bruin het lijkt erop dat het heel droog is, in werkelijkheid eten de engerlingen de wortels kapot. Vogels, dassen en zwijnen ruiken de beestjes met gevolg dat u gazon los ligt en wordt omgewoeld. Graszaadxl heeft een ruim assortiment van producten die een prima indirecte werking hebben op de engerling en emelten plaag. 
 
Emelten zijn de larve van de langpoot mug het schade beeld is zelfde als de engerling en behandeling ook.
Herhaal het proces van mei rond eind augustus, ook hier geldt dezelfde monitoring en handelingen. 
 
Voor beide plaag dieren geldt dat je moet blijven bestrijden. Een engerling en emelt heeft een cyclus van 3 tot 5 jaar om zich van larve te ontpoppen tot langpoot mug, mei kever of juni kever.
 
Door onze producten op juiste timing in te zetten zal vraatschade behoorlijk verminderen en uiteindelijk het op natuurlijk manier verjaagd worden.
Vraag Grasjan naar een persoonlijke advies voor elk gazon en de juiste formule en verhouding van de producten. 
Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    / - Reviews @
    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »