Terug

€ 5 KORTING ACTIECODE = GRAS2024 ( > € 135,00 bij min. besteding van 135,-)

Start NU met dit deze aanbieding >>Alles in 1 Gazonbemesting 100m2 - kalk en gazonbemesting per seizoen voor het hele jaar

Start NU met dit deze aanbieding >>Alles in 1 Gazonbemesting 100m2 - kalk en gazonbemesting per seizoen voor het hele jaar

START MET DEZE EMMERS OP ELK MOMENT VAN HET JAAR EN MAAK EEN MOOI GROEN GAZON
✓ Professionele gazonbemesting
✓ Voor het hele seizoen, alles in 1 x in huis en verpakt in praktische hersluitbare emmers
✓ Voor een mooi en groen gazon
✓ Basis jaar-onderhoud voor een mooi groen resultaat
✓ Nooit meer te laat strooien

HEEL GEMAKKELIJK IN GEBRUIK EN SNEL RESULTAAT! UW GAZON GAAT HIER VAN STRALEN 

Alles in 1 gazonbemesting compleet, 4 emmers 100 m2 gazon, het hele seizoen de juiste meststoffen
Dit totaalpakket bestaat uit:                         
Alles in 1 Gazonbemesting 100m2 - 4 emmers kalk en gazonbemesting per seizoen voor het hele jaar

 • 1 emmer HumiBooster Kalk, februari tot maart
 • 1 emmer Gazonbemesting Voorjaar, maart tot mei
 • 1 emmer Gazonbemesting Zomer, juni tot augustus
 • 1 emmer Gazonbemesting Najaar, september tot november

Deze complete set voor het gazon is verkrijgbaar voor < 50 m2, < 100m2 en < 200m2

Deze set Gazonbemesting van 4 emmers is voldoende voor een jaar gazon-onderhoud voor een prachtig groen en vitaal gazon.
Door de professionele bemesting is het de juist geselecteerde NPK voor het juiste moment van het jaar voor een mooie balans in het gazon. 

HumiBooster Kalk:
HumiBooster Kalk is een snelle en effectieve kalk met magnesium, een bodemverbeteraar voor uw gazon met een indirecte werking tegen mos. Heel goed te gebruiken voor de opstart in het voorjaar en als BOOST tijdens het leggen van graszoden voor een nieuw gazon.

Februari - Maart 
Vanaf een bodemtemperatuur van 6 graden en/of een constante buitentemperatuur van 8 graden zonder vorst voorspellingen is het tijd om de gazon kalk te strooien. De eerste klap is een daalder waard! De kalk zal in de bodem de grondstoffen omzetten en klaar maken voor opname van de voorjaarsbemesting voor de wortels van het gazon. Bij mos in het gazon is de ph-waarde te hoog, door kalk zal dit worden geneutraliseerd waar gras baat bij heeft. Wat is de Ph-waarde van de grond onder jou gazon? Koop hier en meet het met onze bodemtest voor ph 

Gazonbemesting Voorjaar:
Langwerkende organische meststof voor de periode februari tot mei, voor het gazon met een hoog N-gehalte in de NPK-16-4-8. Dit voor een goede BOOST voor de grasplant in het voorjaar of als opstart voor graszoden leggen. 

Geeft Kalk de tijd om de bodem voeding klaar te maken. (Tegelijk strooien van kalk en bemesting werkt elkaar tegen.) 

Maart - April
Minimaal 2 weken na het strooien van de Humibooster Kalk, is het tijd om het gazon te voeden. Doe dit met voorjaarsbemesting, bij voorkeur voor een regenbui.
Is het vitaal gazon en zit de groei in het gazon? Dan kan er gestart worden met maaien, voorzichtig aan en begin met een maaihoogte van 4 á 5 cm. Wel vorst vrij om vorstschade te voorkomen, dit veroorzaakt kale plekken.

Half april, zo richting mei is het een prima tijd om te starten met verticuteren. Niet te vroeg in het seizoen, het gras heeft constante temperatuur nodig om met de groei, kale plekken te voorkomen en mos. Om het gazon te helpen na het verticuteren, zaai snel kiemend graszaad over het gazon en op de kale plekken. SOS van Barenbrug kiemt vanaf een bodem temperatuur van 6 graden. Na zichtbaar herstel kan de maaihoogte naar beneden worden geschroefd tot 2 á 3 cm voor een strakke grasmat. 

Gazonbemesting Zomer:
Van mei tot augustus is de juiste tijd om de tweede toegift bemesting te strooien op het gazon met de gebalanceerde NPK-14-0-14. Na het strooien van de bemesting is besproeien wel aan te raden als er geen regen valt, dit om zon-verbranding van de grasplant te voorkomen.

Juni - Juli - Augustus
Het is tijd voor de volgende bemesting voor het gazon, zomer meststof. Met een beetje geluk en geduld,  strooi je de meststof zomer voor een goede regenbui, anders beregenen met de sproeier. Sla deze bemesting niet over, deze is heel belangrijk om het gazon vitaal te houden in de moeilijke en droge tijden van de zomertijd. Een gezond gazon is sterk en minder vatbaar voor bedreigingen zoals mossen - onkruid - schimmels en plagen. Ook een goed gazon richting de herfst kan de voeding beter opnemen en gaat groener, sterker en meer vitaal de wintertijd in. 

Gazonbemesting Najaar:
Juist de najaarbemesting is heel belangrijk om de conditie van het gazon optimaal te houden. Door het hoge (K) gehalte van de NPK-7-0-21, dit heeft de eigenschappen om de wortels van de grasplant af te harden en klaar te maken voor de winter. Niet om nog veel te maaien, dit zorgt niet voor groei. De kracht gaat naar de wortels, zo kan de grasplant in het voorjaar sterk terugkomen.  

September - Oktober - November
Om een gezonde en sterke grasplant afgehard de winter in te krijgen, is het van belang om het gazon de laatste toegift te geven van dit seizoen, de gazon bemesting najaar. Sterk de winter in, is sterk winter weer uit! Een prima start in het voorjaar, ijzersterk tegen mos.

Kies voor Humistart Kalk van Gazonbemesting.nl als de mos veelal aanwezig is voor een extra boost!

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

  Hide compare box
  / - Reviews @
  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »