Terug

€ 5 KORTING ACTIECODE = GRAS2024 ( > € 135,00 bij min. besteding van 135,-)

Verticuteren? Welke meststoffen kan ik gebruiken om het gazon te herstellen?

Verticuteren? Welke meststoffen kan ik gebruiken om het gazon te herstellen?

De grasplant in het gazon en het mos zijn tegenpolen van elkaar. Waar gras onder ideale omstandigheden kan groeien, zal geen plaats zijn voor mos. IJzer (Fe) maakt het gras ijzersterk. Omgekeerd ook, waar de omstandigheden en factoren niet optimaal zijn voor gras, zal mos de kans grijpen en uitbreiden.

Deze ideale verticuteer set is speciaal samengesteld door Grasjan, de grasspecialist van het Noorden!

Gazonbemesting Verticuteer Kit Start  verkrijgbaar voor 50 m2 - 100 m2 - 200m2

Met Gazonbemesting Verticuteer Kit Start maak je een goede start in het voorjaar om mos in het gazon tegen te gaan. Met ijzersulfaat, de goede kalk, de juiste NPK voorjaar meststof en SOS herstel snel kiemend graszaad, voor snel een mooi groen gazon.
Het is van belang om eerst de start in de bodem en het gras van groei te activeren, door de juiste kalk en bemesting, alvorens te gaan verticuteren.

Lees hieronder het stappenplan:

  • Februari, start met Humistart Kalk strooien voor de voeding omzetting in de bodem naar de grasplant.
  • Minimaal 2 weken later, februari / maart, strooi de Gazonbemesting Black & Green ijzerzout voor het versterken van het gras, 
  • Maart/April nu is de tijd voor het het voeden van het gazon, strooi nu de Gazonbemesting Voorjaar. Dit geeft het gras een boost aan voeding en is het gazon klaar voor verticuteren.
  • Na het verticuteren kunnen de kale plekken worden door gezaaid met snel kiemend graszaad, Barenbrug Herstel SOS is hier uitermate geschikt voor. 
Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    / - Reviews @
    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »