Terug

€ 5 KORTING ACTIECODE = GRAS2024 ( > € 135,00 bij min. besteding van 135,-)

Wist je dat Najaar bemesting DE start is voor het nieuwe voorjaar?

Wist je dat Najaar bemesting DE start is voor het nieuwe voorjaar?

Gazonbemesting Najaar is DE start van het nieuwe voorjaar!

Tips om je gazon winter klaar te maken:

 • September en Oktober is de maand om je gazon voor de laatste keer te bemesten.
 • Gazonbemesting Najaar is een speciale gazonmeststof, met de hogere Kali zijn het de vitamine voor je  gazon in de herfst. Je maakt je gazon sterker voor de winter, de najaar mest zorgt er voor dat wortels sterker worden. Van najaar mest gaat je gazon niet meer groeien, het hard de wortels van de grasplant af.  Het zorgt dat gazon mooi dicht de winter in gaat en dat een mooie start in voorjaar kan maken.
 • Maai je gazon in de maanden september oktober niet te kort tussen 3 en  5 cm is mooie lengte om de winter in te gaan. Mocht je veel bomen hebben die blad laten vallen en maai nooit blad afval stuk, blad afval blijft altijd in je gazon liggen wat een zuren werking kan geven. Hark het van je gazon en ruim het op.
 • Mocht je gras in de loop van de herfst niet meer groeien, maak dan je grasmaaier of automower schoon en slijp je messen alvast zodat je maaier klaar staat voor volgende seizoen. Ruim gedurende de herfst regelmatig de blader van je gazon. 
 • Vanaf november is ook de maand om kalk te strooien. Snel werken kalk soorten zoals zeewierkalk Humistart kalk hebben ook een indirecte werking tegen mos. Ze zorgen voor goede ph en bestrijden alg vorming tussen de grasplant zodat mos minder snel kan ontstaan.
 • Bij nachtvorst of vorstige dagen betreed je gazon niet, bij het betreden van bevroren gras schuurt gras van wortel waardoor er zwarte sporen ontstaan en uiteindelijk kale plekken.
Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

  Hide compare box
  / - Reviews @
  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »