Terug

€ 5 KORTING ACTIECODE = GRAS2024 ( > € 135,00 bij min. besteding van 135,-)

Droogte plekken in het gazon en niet teveel sproeien

Droogte plekken in het gazon en niet teveel sproeien

Het wordt droger & droger!
Na een kletsnatte lente, hebben we nu helaas te maken met een officiële droogteperiode. Sinds 13 mei is er nog niet of nauwelijks regen gevallen. Dit gebrek aan regen zien we ook terug in ons gazon. Het gras heeft het erg zwaar! En laat vele gele plekken zien.

Wat kun jij zelf doen tegen de droogte voor een beter gazon?

- Sproeien is de oplossing bij een gebrek aan vocht, maar wij zijn zuinig op ons water. Het sproeien van het gazon is daarnaast ook nog eens veel werk. Kies er voor om jouw gazon in de vroege ochtend of juist laat op de avond te besproeien. Op deze tijdstippen, is de zon het minst fel en verdampt het water minder snel. Onze voorkeur gaat uit om in de (latere) avond te sproeien, door het afkoelen richting de nacht, blijft het langer vochtig en is de kans groter op dauw, wat ook weer vocht is, win-win. Dit kan een keer sproeien uitsparen en dat scheelt weer water. Juist in combinatie met Wetting Agent kunnen we de droogteplekken aan.

- Gebruik ons product Gazonbemesting Wetting Agent. Deze korrel zorgt ervoor dat de grond water op kan nemen en vast kan houden. Droge plekken verminderen binnen 3 dagen. Hierdoor hoef jij minder water te sproeien. Dit wordt veelvuldig gebruikt op golfbanen en sportvelden. Het is een sleutel voor de gehele waterhuishouding in de bodem.

Bekijk onze Wetting Agent hier

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    / - Reviews @
    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »