Terug

€ 5 KORTING ACTIECODE = GRAS2024 ( > € 135,00 bij min. besteding van 135,-)

Februari = kalk strooien op je gazon

Februari = kalk strooien op je gazon

Het voorjaar zit in de lucht, de temperaturen gaan omhoog, ook kriebelt het bij de tuin en gazon liefhebbers. We krijgen vele vragen van klanten over het onderhoud van het gazon. Februari is een uitstekende tijd om starten met het verzorgen van je gazon. Stap 1 in deze maand is alle bladeren en takken verwijderen van het gras, daarna kan er gestart worden met het strooien van gazon kalk.

Kalk strooien voor een gezond gazon

Februari is een uitstekende tijd om kalk te strooien op je gazon, let wel op de weersvoorspellingen, vorstvrij is een pre, dat is de komende tijd het geval. Goede gazon kalk helpt bij het verbeteren van de bodemstructuur en zorgt ervoor dat voedingsstoffen beter worden opgenomen door de wortels van het gras. Geef kalk ruim de tijd om z'n werking te doen, voor je bemesting gaat strooien, wij adviseren 2 - 4 weken tussen de strooibeurten in. Bij ons vind je twee soorten kalk: Humibooster en Humistart.

Humibooster kalk

De Humibooster is een groenkalk, die magnesium bevat. Magnesium heeft een indirecte werking op mos, wat er weer voor zorgt dat het gazon gezond blijft. 

Humistart kalk

Humistart kalk is onze meest verkochte kalk, kwalitatief een betere kalk. De kalk bevat 1% ammoniak, waardoor het gras gelijk een mooie en diep groene start krijgt. Ideaal om je gazon een boost te geven na de winterperiode. Met sterk gras en groei is er minder ruimte voor mos.

Ontmossen van het gazon

Na het strooien van kalk in de maand februari, is het in maart de tijd om te beginnen met het ontmossen van je gazon. Met producten zoals Black and Green wordt het mos losgemaakt, waardoor je het gemakkelijk kunt verwijderen. Dit zorgt voor een gezondere grasmat en een mooier gazon. IJzersulfaat maakt gras sterk en vitaal, mos kan hier niet goed tegen. Vul de eventuele kale plekken die ontstaan na het verwijderen van het mos op met snel kiemend graszaad, bijvoorbeeld SOS dit kiemt vanaf 6 graden. 

Wanneer is het tijd voor de eerste maaibeurt? 

Blijft dit zachte weer aanhouden en blijven de temperaturen boven de 8 graden, vorstvrij. Dan kun je overwegen om alvast te beginnen met maaien van jouw gazon. Hiermee geef je het gras de kans om gezond en gelijkmatig te groeien, zodat je in het vroege voorjaar al kunt genieten van een prachtig gazon.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    / - Reviews @
    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »