Terug

€ 5 KORTING ACTIECODE = GRAS2024 ( > € 135,00 bij min. besteding van 135,-)

Gazon bemesten , hoe vaak om groen gazon te houden ?

Gazon bemesten , hoe vaak om groen gazon te houden ?

Het gazon heeft steeds opnieuw mest nodig om weer te groeien. Na elke maaibeurt van het gazon, hebben wij immers weer de verwachting dat het gras aan groeit. Naast dat het gras moet groeien, willen we ook graag dat het groen, mos vrij, sterk, gezond en dicht blijft. Daarom adviseren wij minimaal drie per jaar het gazon te bemesten. En niet te vergeten, start of eindig het seizoen met een goede gazon kalk, misschien wel iets duurder, een juiste bodemverbeteraar zorgt voor een betere start in het nieuwe lente seizoen en mos vindt het niet fijn.

Gazon bemesten in het voorjaar

In het voorjaar kun je het gazon bemesten van maart tot en met mei. Hiermee geef je na de winter jouw gazon een boost om te zorgen dat het gras start met groeien. Nu is het tijd voor de eerste stappen van gazon onderhoud. 

Let op! Is de maand februari extra warm, dan kun je eerder starten met het gazon bemesten. Daarbij is het wel belangrijk dat als u gaat bekalken er minimaal twee weken tussen het bekalken en bemesten in zit. 

Gazon bemesten in de zomer

In de zomer kun je van mei tot augustus jouw gazon bemesten. Kies ervoor om het bemesten uit te voeren in de avond. Het is belangrijk dat het niet al te warm is, zodat je verbranding voorkomt. Eventueel kun je na het bemesten, het gazon met water besproeien.

Gazon bemesten in het najaar

Start met het bemesten van het gazon in het najaar van september tot november. Zo geef je jouw gazon extra voedingsstoffen mee en help je het gazon sterk de winter door.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    / - Reviews @
    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »