Terug

€ 5 KORTING ACTIECODE = GRAS2024 ( > € 135,00 bij min. besteding van 135,-)

Verticuteren van het gazon of grasveld

Verticuteren van het gazon of grasveld

Sommigen noemen verticuteren ook wel, het geheim achter een gezond gazon. Een gazon van professionele tuinders wordt elk jaar geverticuteerd. Dit maakt een groot verschil. Verticuteren is een belangrijke onderhoudstaak voor je gazon. Door te verticuteren zorg jij ervoor dat mos, onkruid en vilt (dode grasresten en wortels) worden verwijderd. Hierdoor ontstaat een luchtiger en gezonder gazon. De grasplanten kunnen weer ademen en beter de voedingsstoffen opnemen.

Verticuteren van het gazon

Ontstaan er kale plekken in jouw gazon door het te verticuteren? Geen probleem, deze kun je gemakkelijk doorzaaien met onze SOS Graszaad Herstel en Repair.

Waarom zou je je gazon moeten verticuteren? Hier zijn een paar belangrijke redenen:

Verticuteren zorgt voor een verbeterde luchtcirculatie: Door het verwijderen van vilt en mos, krijgen de wortels van je gras gemakkelijker toegang tot zuurstof. Dit bevordert een gezonde groei en voorkomt dat je gazon verstikt raakt.

Stimuleert nieuwe groei: Verticuteren stimuleert de groei van nieuwe grassprieten. Hierdoor wordt je gazon dikker en voller, wat resulteert in een prachtige groene uitstraling.

Vermindert de kans op ziektes en plagen: Het verwijderen van de viltlaag en het mos, geeft schadelijke organismen zoals schimmels en insectenplagen minder kans. Dit helpt je gazon gezond te blijven en ziekten te voorkomen.

Verbetert de opname van voedingsstoffen: Met een dunne grasmat kunnen de wortels gemakkelijker voedingsstoffen uit de bodem opnemen. Dit zorgt voor een betere voeding van je gazon, wat essentieel is voor een gezonde groei.

Dus, wanneer is het de juiste tijd om je gazon te verticuteren? Over het algemeen wordt aanbevolen om dit in de lente of vroege herfst te doen, wanneer het gras actief groeit. Maar door het koude voorjaar, is het nu de perfecte tijd! Op de dag zelf moet het niet te warm of te droog zijn, want dan kan het gazon zich moeilijker herstellen.

Onze tip, gebruik een goede verticuteermachine of verticuteerhark. Daarna is het belangrijk om goed te bemesten en te bewateren. Ontstane kale plekken kun je doorzaaien met onze SOS Graszaad Herstel.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    / - Reviews @
    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »