Terug

€ 5 KORTING ACTIECODE = GRAS2024 ( > € 135,00 bij min. besteding van 135,-)

Wat kan ik doen tegen schimmel in het gazon? Rooddraad schimmel - Sneeuwschimmel

Wat kan ik doen tegen schimmel in het gazon? Rooddraad schimmel - Sneeuwschimmel

Najaar en temperatuur verschillen.
Is het voorjaar voor veel mensen een logisch moment om het gazon aan te pakken, door nu al in het najaar aan de slag te gaan, kun je straks veel beter en sneller resultaat boeken. ,,Juist nu is onderhoud van groot belang”, benadrukt Gertjan Hilarius van Gazonbemesting.nl. ,,Dan komt je gras vitaal de winter door.”

De ‘r’ zit weer in de maand. Niet alleen mensen kunnen dan wel wat extra vitamines gebruiken, dat geldt ook voor het gras. ,,Als je in het voorjaar je gazon op orde wilt hebben, moet je nu in actie komen.” Een eerste stap is najaarsbemesting,. Hiervoor heeft het bedrijf uit Donkerbroek een geheel eigen bemestingslijn ontwikkeld. ,,De hogere concentratie kalium in deze najaarsbemesting zorgt voor extra bescherming van de wortels. In de voorjaarsbemesting zit juist meer stikstof en fosfor om het gras goed te laten groeien’, legt de grasspecialist uit.

Doordat het gras door de najaarsbemesting goed wordt beschermd, krijgt mos veel minder kans. ,,Daarom is het ook slim om eventuele kale plekken in het gras nu direct op te vullen met Barenbrug graszaad Herstel SOS. Dan groeit het voor de winter nog even dicht en voorkom je straks mosgroei op deze plekken. Daarnaast zou ik adviseren om in november/begin december te starten met Humistart Kalk. Een echte bodemverbeteraar met eveneens een werking tegen mos.”

Is er op dit moment sprake van een rode/bruine gloed in je gazon, voorbeeld van rooddraadschimmel op de foto, dan is de kans groot dat er sprake is van rooddraadschimmel. ,,Dit jaar een veelgehoord probleem”, zegt Dilande Hilarius die samen met haar man Gazonbemesting.nl runt. ,,Er is dit jaar veel regen gevallen. Er spoelt dan automatisch veel voeding weg uit het gras, waardoor rooddraadschimmel een kans krijgt.” Ook hier is met najaarsbemesting gelukkig eenvoudig iets aan te doen. De benodigde producten zijn eenvoudig via de webshop www.gazonbemesting.nl te bestellen. Iedereen kan telefonisch, via de app of e-mail persoonlijk en deskundig advies krijgen. 

Stuur een foto van je gazon naar 0516-231001 via whatsapp voor advies op "gazon"maat.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    / - Reviews @
    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »